Σταυρός

Σταυρός

ο Σταυρός η πρωτεύουσα του Δήμου μας του Δήμου Βόλβης είναι κωμόπολη στα Ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης

Τοπογραφικά , ο Σταυρός αποτελεί κομβικό σημείο αφενός γιατί απέχει 70χλμ (περ.50λεπτά) τόσο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και από της Καβάλας αφετέρου γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο Άγιο Όρος.

Ο μοναδικός συνδυασμός θάλασσας και βουνού,η διάχυτη φυσική και αμόλυντη ομορφιά και οι ποικίλες επιλογές για χαλάρωση και διασκέδαση καθιστούν το Σταυρό τον ιδανικό προορισμό.

Αψογες παραλίες που επί σειρά ετών ανελληπώς βραβεύονται με την Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαικής ένωσης μετά από πολύ αυστηρούς ελέγχους.

Απίστευτα οργανωμένη αγορά όσο αφορά την ποιότητα αλλά και τις τιμές που θα ικανοποιήσει και για τον ποιο απαιτητικό πελάτη.

Πλήθος καταστημάτων εστίασης και καφέ , μπορείς να φάς από ένα απλό σάντουιτς μέχρι το πιο ακριβό ψάρι η γκουρμέ πιάτο,να πιείς έναν ελληνικό καφέ η να πάρεις το πιο περίεργο κοκτέιλ.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά παγωτά & τους μοναδικούς λουκουμάδες.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να εξερευνήστε και τα στενά που το κάθε ένα έχει την ιστορία του,μην αμελήστε να κάνετε μια βόλτα στο μοναδικό στον κόσμο πλατανόδασος δίπλα ακριβώς στην θάλασσα,ένα πλατανόδασος που εικάζετε που ήταν πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον δάσκαλο του Αριστοτέλη προς τα Αρχαία Στάγειρα

Μπορείτε ακόμη να δείτε το κάστρο της Ρεντίνας ,τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας ,τον Λέων της Αμφίπολης ,την εώς τώρα κατάσταση του Τύμβου στον λόφο Καστά,αλλά και τα αρχαία Στάγειρα

Είναι σίγουρα ένας τόπος που συνδιάζει τα πάντα και πλέον είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση που είναι πραγματικά Ο Ιδανικός Προορισμός.