Δελτία τύπου
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 631
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6)

Ενημερωτική συνάντηση από την Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της ΑΝΕΘ για την υλοποίηση Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER στο Δήμο Βόλβης την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00 π.μ.

Η ΑΝΕΘ αποτελεί και στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο την Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADERγια την περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και δέλτα στο Ν. Θεσσαλονίκης.

Με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος, η ΟΤΔ πραγματοποιεί μια σειρά ενεργειών ευρείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων της περιοχής παρέμβασης, με σκοπό την υποβολή προτάσεων από τους εν δυνάμει δικαιούχους του Προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό και παράλληλα με τη δημοσίευση της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δράσεων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος στον τύπο και την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΘ (http://www.aneth.gr) η ΟΤΔ ΑΝΕΘ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 18:00 στην νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης, στον Σταυρό.

Στην συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί από στελέχη της ΟΤΔ ΑΝΕΘ αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και το περιεχόμενο του τοπικού προγράμματος, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας αξιολόγησης, ένταξης και παρακολούθησης υλοποίησης των πράξεων δημοσίου χαρακτήρα.

Καθώς πιστεύουμε πως δεν μπορεί λόγω χρόνου ο κάθε ένας επαγγελματίας να πηγαίνει στον Δήμο ώστε να μιλήσει για θέματα που τον απασχολούν θεωρήσαμε πως είναι χρήσιμο να συγκεντρώσουμε προτάσεις η παράπονα επαγγελματιών-μελών του Συλλόγου μας και να τα μεταφέρουμε τόσο στην Δημοτική αρχή όσο και τον ίδιο τον Δήμαρχο μας Κο Λιάμα Διαμαντή.

Έτσι στις 25-5-2015 συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για τα θέματα που μας απασχολούν όλους .

Στη συζήτηση υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις και ένταση αλλά νομίζουμε πως στο τέλος όλοι καταλάβαμε πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και ο στόχος είναι ίδιος για όλους , να κάνουμε έναν Δήμο παράδειγμα για όλους.

Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά μόνο αν είμαστε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε κάποια στραβά στερεότυπα που μας ταλαιπωρούν.

Τελείωσε η συνάντηση με ανάμικτα συναισθήματα αλλά πιστεύουμε στην επόμενη μας συνάντηση που θα γίνει στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν θα μπορέσουμε όλοι μας να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα και να βάλουμε τις σωστές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στις 20-4-2015 έγινε με απόλυτη επιτυχία ημερίδα του Ε.Ε.Θ σε συνεργασία με τον Σύλλογο μας για ενημέρωση των επαγγελματιών

Δεκάδες επαγγελματίες προσήλθαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 20 Απριλίου στο δημοτικό κατάστημα Σταυρού του δήμου Βόλβης και ενημερώθηκαν για τρέχοντα ζητήματα από στελέχη και συνεργάτες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΕΘ στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών –τόσο στα σωματεία, όσο και στο Επιμελητήριο- με τους δήμους, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις τοπικές αγορές. Ο κ. Ζορπίδης σημείωσε επίσης ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των επαγγελματιών και στη διάθεση των δήμων, ώστε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και λύθηκαν απορίες για φορολογικά, ασφαλιστικά και νομικά θέματα, καθώς και για το ΓΕΜΗ και το νέο επιμελητήριο, ενώ συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από το παρεμπόριο, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα της αγοράς της περιοχής, όπως είναι η κατάσταση στις παραλίες και η συγκοινωνία.  
Από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου τα θέματα ανέπτυξαν ο φοροτεχνικός Γιάννης Δόβελος, ο ασφαλιστικός σύμβουλος Ιωάννης Σωπασής, ο νομικός Γιώργος Μαρωνίδης, καθώς και μέλη της διοίκησης και στελέχη του ΕΕΘ

Την Τετάρτη 15-4-2015 μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γραμματεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο Κο Μιχάλη Ζορμπίδη και το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Ε.Θ. στα γραφεία  στην Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση μας κράτησε περίπου στις δύο ώρες και έγινε μια συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα με θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες γενικά αλλά και με κάποια ποιο συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν την κωμόπολη μας τον Σταυρό,Άνω Σταυρό.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν πως θα είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ιουν 19th, 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                    ΣΤΑΥΡΟΣ 01-04-2015

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                                                      

ΣΤΑΥΡΟΥ

τηλ. 2397771314

wwwsest.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 01-04-2015 έγιναν εκλογές στην αίθουσα του Καλυβιώτη και το αποτέλεσμα έβγαλε σώμα τους :

Καλολιμνιώτη Νικόλαο,Κιντσάκη Μαρία,Λάζογλου Κυριάκο,Μπελτέ Χαράλαμπο,Ναούμ Κωνσταντίνο,Πεκρίδη Απόστολο,Χαιδευτό Αστέριο και αναπληρωματικό μέλος τον Λιτσάκη Γεώργιο

Έγιναν οι απαραίτητες αρχαιρεσίες και ορίστηκαν :

Πρόεδρος       : Πεκρίδης Απόστολος

Αντιπρόεδρος : Καλολιμνιώτης Νικόλαος

Γραμματέας   : Κιντσάκη Μαρία

Ταμίας           : Χαιδευτός Αστέριος

Μέλος             : Λάζογλου Κυριάκος

Μέλος             : Μπελτές Χαράλαμπος

Μέλος             : Ναούμ Κωνσταντίνος

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ιουν 19th, 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                    ΣΤΑΥΡΟΣ 29-03-2015

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                                                      

ΣΤΑΥΡΟΥ

τηλ. 2397771314

wwwsest.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 29-3-2015 έγινε συνέλευση του Συλλόγου επαγγελματιών & του Συλλόγου εστιατόρων με θέμα την ένωση των 2 Συλλόγων σε έναν.

Μετά από συζήτηση μεταξύ των δύο συμβουλίων αποφασίστηκε ομόφωνα η επανένωση του Συλλόγου εστιατόρων στον Σύλλογο επαγγελματιών.